• Zwitsers Speelhuis, Keukenhof, Lisse

    Het monumentale Zwitsers Speelhuis bestaat uit een hoofddeel, met stijlkamers en een markante rieten kap, een aangekapte schuur die afgedekt is met pannen. 
    De dichte gevel van het schuurdeel is naar het nieuw in te richten entreegebied gekeerd. Het front van het Zwitsers Speelhuis met de stijlkamers is naar de ommuurde binnentuin gericht.

    Het Zwitsers Speelhuis krijgt een functie als ontvangst- en kantoorpaviljoen.
    Het bestaande tijdelijke ontvangstpaviljoen kan daarmee verwijderd worden.
    Bezoekers van kasteel Keukenhof hebben vanaf het entreegebied met bijbehorende parkeerplaats en fietsenstalling direct zicht op het ontvangstpaviljoen en kunnen desgewenst daar terecht voor informatie.
    Vanuit het Zwitsers Speelhuis is er zicht op het entreegebied.

    Het Zwitsers Speelhuis geschikt maken voor:
    • Informatiepunt
    • 6 werkplekken
    • Bespreekkamers (Beide stijlkamers)
    • Pantry
    • Toiletten
    • Opslagruimte (zolder)

    Het Zwitsers Speelhuis zal als ontvangst- en kantoorpaviljoen een vanzelfsprekend startpunt zijn in de routing over het kasteelpark.

    • Details

      Opdracht: Verbouw Speelhuis tot Entreegebouw,
      Keukenhof, Lisse
      Opdrachtgever: Bestuur Stichting Keukenhof
      Aannemer: Bouwbedrijf Bollenstreek BV
      Ontwerp: 2017
      Bouw: 2018

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round