• Woonhuis , Vijfhuizen

    opgave
    Aan de kopse zijde van een centraal gelegen buurtpark in de nieuwe wijk Stellinghof is een vrije bouwkavel van 15 bij 25 meter gesitueerd. Op deze kavel, gelegen op een kruispunt van vier verschillend ontworpen woonbuurten, dient binnen het aangegeven bouwvlak een eigentijds woonhuis te verrijzen.

    ontwerp
    De locatie is aanleiding om de woning helder en manifest naar het park te richten en de woning als schakel tussen het besloten woongebied en het open parkje vorm te geven. Een doorgaande en afleesbare vorm gecombineerd met een tastbaar materiaalgebruik geven de woning een eigentijdse en eigenwijze uitstraling. Het beschutte deel met entree en carport onder de staart van de woning sluit aan bij de naastliggende woningbouw. Het hoge deel, de kop,bestaand uit twee verhoogde bouwlagen verheft zich daarentegen boven het park.

    • Details

      opdrachtgever: Regina Wesche en Ben Ewals
      costructeur: De Vries, Gouda
      aannemer: Regiobouw Haarlemmermeer

      data
      Ontwerp 2003,
      Bouw 2004

      BVO
      220 m²

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round