• Vide woning, Sporenburg Amsterdam

    opgave
    De wens van de bewoners om een extra slaapkamer te creëren en daarnaast het atrium meer bij de leefruimten te betrekken is vertaald in een ruimtelijk ontwerp waarbij niet alleen beide aspecten zijn gehonoreerd maar er tevens veel meer licht dieper de woning binnendringt.

    ontwerp
    De wens om een derde slaapkamer te creëren is ingewilligd ten koste van de werkruimte in de dakkamer en de daaraan grenzende vide met trap naar de woonkamer. De atrium ruimte is verhoogd en heeft een glazendak wat nu doorloopt tot in het dak van de dak-slaap-kamer. Daardoor is het mogelijk om vanuit de vrijstaande jakoesie naar de sterren te kijken.
    De dakkamer en de woonkamer zijn in het nieuwe ontwerp volledig visueel en functioneel betrokken bij de atriumruimte Waar voorheen volledig gesloten wanden waren zijn nu over de volledige breedte en hoogte glazen wanden tussen atrium en woonkamer en tussen atrium en slaap-dakkamer en dakterras.
    Bij het betreden van het atrium, middels een steile trap vanuit de entreeruimte van de woning, is naast een waterval van glas een nieuw element waarneembaar. Dit element verbindt alle ruimten in figuurlijke en letterlijke zin. Het zijn twee spiltrappen boven elkaar. Door de specifieke behandeling van de balustrade is er een ruimtelijke sculptuur ontstaan.
    • Details

      Woonhuis Ertskade, Sporenburg, Amsterdam

      opdrachtgever: Particulier
      aannemer: MVB Bouw

      data
      Ontwerp 2001,
      Bouw 2004

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round