• 'purple box', Hageveld Heemstede

    opgave
    De grandeur en de charme van het monumentale college Hageveld behouden, maar tegelijkertijd geschikt maken voor exclusief en comfortabel wonen. Dat was het uitgangspunt bij de herontwikkeling van Hageveld.
    Bij het interieurontwerp voor de ’paarse zaal’ op de begane grond , de vroegere herenrefter, moest rekening gehouden worden met de historische ruimte inclusief lambrisering en originele cassetteplafonds op ruim vier meter hoogte

    ontwerp
    De purple box is vrij in de monumentale ruimte van de paarse zaal geplaatst. De utilitaire box is eigentijds vormgegeven en nadrukkelijk los gehouden van de monumentale en statige ruimte waarin hij is geplaatst. Eikenhouten vloer en lambrisering vormen in combinatie me het traditionele cassetteplafond het klassieke decor waarin de purple box tot zijn recht komt.
    In de purple box is de keuken, een sanitaire ruimte en de installatieruimte opgenomen. Op de box is een intieme relaxruimte ontworpen met een vrije hoogt van 1,65 meter onder de cassettes.
    De purple box fungeert tevens als ruimtescheider tussen werkruimte en woonruimte. Zowel aan de woonzijde als aan de werkzijde maar ook op de entresol is in de kastruimte geïntegreerd in de zijwanden. Behalve als functionele ruimte en roomdivider bewijst de purple box ook zijn dienst als wandmeubel.

    publicatie
    http://www.architectenweb.nl/aweb/projects/project.asp?PID=9112
    • Details

      “Purple Box”, Landgoed Hageveld, Heemstede

      opdrachtergever: Familie de Haan - Loth
      annemer: Kip Interieurprojecten, Sneek

      data
      Ontwerp 2006,
      Bouw 2007

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round