'Klein Betuwe' , Nieuw Vennep
  • 'Klein Betuwe' , Nieuw Vennep

    Aan de Hoofdvaart in Nieuw Vennep is een bestaande eenvoudige boerenwoning ingrijpend verbouwd en de voormalige garage getransformeerd tot een eigentijdse belvedère . Een doorgaande zichtas verbindt de verschillende ruimten in de bestaande bouw en de belvedère en zorgt voor een weids uitzicht over de open landerijen zowel aan de voor- als aan de achterzijde van de woning. In de belvedère  is de nieuwe woonkamer gesitueerd en een werkruimte op de verdieping die middels een vide is verbonden met de woonkamer. In het transparant vormgegeven tussenlid tussen bestaande bouw en belvedère is de trap opgenomen. De belvedère  is voorzien van een wijnrode staalbeplating die over het dak is doorgezet in de gevel. De woning is energieneutraal uitgerust met een warmtepomp en een overtal aan zonnepanelen die geplaatst zijn op de nabijgelegen schuur. Bestaande bouw, tussenlid en belvedère  refereren in volume, kapvorm en kaprichting haaks op de Hoofdvaart, aan de kop-hals-romp boerderij, een type dat veel voorkomt in de Haarlemmermeer. Het erf is beplant met fruitbomen die de opdrachtgevers doen denken aan hun geboortestreek in de Betuwe.

     

     

    Locatie:                   Hoofdweg Nieuw Vennep

    Opdrachtgever:   Particulier

    Aannemer:             van Arkelbouw bv

    Ontwerp:                2017

    Oplevering:           2019

      BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

      • facebook
      • Twitter Round
      • LinkedIn Black Round
      • Pinterest Black Round