• kinderdagverblijf 'Small Society' , De Bilt

    opgave
    Ontwerp van een kinderdagverblijf met 8 groepen als onderdeel van een brede basisschoolcampus aan de Buys Ballotweg in de Bilt. Het kinderdagverblijf moet worden ingepast in een binnenstedelijke omgeving. De inrichting van de openbare ruimte vormt evenals de vormgeving van de erfafscheiding een wezenlijk onderdeel van de opgave.

    ontwerp
    In lijn met de stedenbouw kundige visie krijgt het kinderdagverblijf een langwerpige locatie toebedeeld in het noordwesten van het gebied. Bij de inpassing van het kinderdagverblijf is rekening gehouden met het behoud van parkeerplaatsen aan de noodwestzijde en is het gebouw dusdanig gesitueerd dat waardevolle kastanjebomen behouden blijven. De entree van het kinderdagverblijf is gericht naar de ‘kiss and ride strook’ die aan de zuidzijde van de brede schoolcampus is gesitueerd. Door toepassing van een dak bestaande uit twee versprongen hellende vlakken door toepassing van doorgaande raamstroken wordt het volume doorsneden en de massa geleed. Door deze architectonische ingrepen ontstaat een kindvriendelijk beeld in maat en schaal.
    • Details

      Opdrachtgever:
      Small Society

      Data:
      Ontwerp 2010—2011
      Bouw 2016

      BVO
      Totaal 698 m²

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round