• Kantinegebouw , Strijpse kampen Oirschot

    opgave
    Op het nieuwe ‘Opleidingscentrum Rijden Strijpse Kampen’ moet een nieuwe lunch- en kantineaccommodatie gerealiseerd worden. Het ontwerp dient, binnen het gestelde budget, te voldoen aan de hoge eisen ten aanzien van architectuur en duurzaamheid.

    ontwerp
    Om in het coulissepark een zekere verwantschap te creëren zijn de gebouwen vanuit uit eenzelfde materialenpalet samengesteld. De lunch- en kantineaccommodatie bestaat uit één bouwlaag die is opgedeeld in twee delen: de eigenlijke eetzaal en kantines zijn onder een groot hellend dak ondergebracht, de overige, meer serviele ruimten, zijn onder een vlak dak samengebracht. Het hellend dak, de open gevelconstructie met louvres en het aangrenzende terras met vijver zorgen voor interactie tussen buitenruimte en kantine- en lunchruimten. Warme materialen in de vorm van houten vloerdelen op het terras, houten geveldelen, gelamineerde liggers en houten plafondconstructies dragen bij aan het aangename verblijfsklimaat.

    • Details

      Lunch- en kantineaccommodatie Strijpse Kampen

      opdrachtgever: Ministerie van Defensie
      adviseur: DGW&T, Directie Zuid-Nederland
      aannemer: vd Bouwhuijzen

      data
      Ontwerp 2000

      BVO
      2.242 m²

    BUROBEB    stedenbouw  |  architectuur  |  interieur  |  westerdoksdijk 603 B  |  1013 BX amsterdam  |  020 489 00 90  |  info@burobeb.nl  

    • facebook
    • Twitter Round
    • LinkedIn Black Round
    • Pinterest Black Round