De Colijn, Rijswijk
  • De Colijn, Rijswijk

    84 appartementen, bedrijfsruimten en een parkeerdek te Rijswijk.

    Ontwerp van een wooncoplex in 13 lagen met 81 appartementen, 3 penthouses en bedrijfsruimten gesitueerd op de hoek van de P.C. Boutenslaan en de H. Colijnlaan. Het project is ontworpen op de locatie van het voormalige CBR gebouw. Er wordt ook een parkeerdek op eigen terrein gerealiseerd.
    In het ontwerp wordt het karakter en de bestaande bebouwingshoogte van de Colijnlaan als ‘de Rijswijkse plint’ ingezet als sokkel voor de sculptuur van de hoogbouw. Op de plint van vier lagen komt een alzijdig georiënteerde toren van negen lagen met een geheel eigen karakter en uitstraling. Op deze wijze worden de architectuurkenmerken van Rijswijk uit de jaren vijftig en zestig verenigd en opnieuw geïnterpreteerd in een ontwerp met een hedendaagse uitstraling.
    In het complex bevinden zich 19 typen appartementen van 55 m2 tot 150 m2 met ruime buitenruimten. De gevel -en balkon afwerking van de vier laagse plint bestaat uit een dubbel halfsteens rood metselwerk patroon met doorgestreken voegwerk. De vierde verdieping is als insnoering ontworpen met zwart gevelmateriaal om de overgang tussen sokkel en sculptuur te versterken. De alzijdig georiënteerde sculptuur bestaat uit een gevel van glad wit gevelmateriaal en glasvlakken. De continue alzijdig uitwaaierende balkons van wit  gekleurde beton zijn voorzien van balustrades met extra helder glas en wit geëmailleerde strepen erin verwerkt. Dit strepen patroon geeft doorzicht vanuit de woning maar ook privacy op de balkons.

    • De Colijn, Rijswijk

      Ontwikkelingscombinatie De Bouten CV (SBB/AMVEST)
      Aannemer Smit’s bouwbedrijf (SBB)

      Ontwerp              2008-2009
      Bouwaanvraag  2010
      Start verkoop    2018
      Start bouw         2019 

      Oplevering        juni 2021

      Totaal 14.400 m² excl. parkeerdek

      Project foto's : Roos Aldershoff Fotografie.